Om att döpa sitt barn.

Meddelar mig genom feberdimmorna:

Projektmöte imorgon.

Kanske kanske kan vi då besluta oss om vad festivalen ska heta. Det är ju det viktigaste och svåraste av allt. Namnet måste kombinera humor, intellekt och produktinformation. Ingen av oss är ju från eller har vistats någon längre tid i Göteborg, och därför går ju ordvitsar bort. Däremot är 2/3 av festivalledningen stockholmare i själ och hjärta, varför vi för namndiskussionerna på (imiterad) managementsvenska; USP, kommunikationsstrategier etc etc.

Nåja. Lokalen är preliminärbokad den 16 april. Tentakler har kastats ut till vissa artister. Projektbeskrivning och budget har börjat ta form.

Allt vi behöver är ett namn.

Kärlek.
/Kajsa

Att bilda förening. En manual.


1.  Se till att alla är mätta och glada. (OBS VIKTIGT) Starta sedan datorn. Skriv lite.





2. Delegera protokollskrivandet till pålitlig person i huvtröja.





3. Avsluta mötet. Drick öl eller vin. (Valfritt)





Inte så himla knepigt alltså.

Att göra det själv. Om flygande sparvar och annat.

En kall och ljusgrå dag i oktober 2010 beslutade vi att det fick vara nog med att vänta. Ingenting händer om man inte gör det själv. Sparvarna flygger vart de vill, men oftast inte rakt in i munnen.

Så vi bestämde oss: Vi skulle arrangera en festival. Vi skulle göra allting själva, från början till slut. Bara akter som vi själva älskade, och som därför alla andra också måste älska. Och det skulle bli den underbaraste gladaste svängigaste mäktigaste festivalen ever. En festival som hörs, syns, känns.

Vi bildade därför Föreningen KUF över en jordärtskockssoppa hemma hos Ida, lärde oss skriva protokoll på äkta byråkratsvenska och brottades med blanketter och skatteregler. Sådant måste också göras, innan festivalen kan börja ta form.

Men än så länge vet vi: Den magiska kvällen kommer att utspela sig i Stockholm, april 2011. Det kommer att bjudas på poesi och musik. Det kommer att bli magiskt.

Här är vi nu. Och härifrån kommer ni att få följa vårt arbete. Välkomna ombord.

/Kajsa, Erika & Ida


RSS 2.0