Delegering

Eftersom jag är ansvarig för festivalens PR ägnar jag lördag morgon åt att skapa en enhetlig grafisk profil. Helt lagom svårt.

Har även delegerat vissa uppgifter. Min vän Martin ska rita en logga. Min kära mor ska sy väskor i roliga färger som vi kan ha med oss överallt.

Jo men, det här blir riktigt bra.


Tips från coachen

Nu börjar festivalen ta form. Ni vet, det är som med arkeologi, man putsar fram konturerna med den lilla lilla borsten. Och så backar man, kollar på avstånd, och tänker SHIT, det är något. Det händer, på riktigt!

Imorgon, till exempel. Viktigt möte med viktig person. Säger inte mer än så. Hoppas att kunna avslöja goda nyheter här snart.

Som synes har bloggen fått en ny header. Efter lite googlande (tack alla modebloggare som skriver lättbegripliga "how to's" om bloggdesign!) gick det vägen. Även om jag erkänner att jag gick nuts på autocrop-verktyget eller vad det nu heter. Men det är ju så himla roligt att klippa ut! Bara smack! där är Erikas huvud. Smack! nu varte svartvitt. Osv. Ni fattar. Använder ju fortfarande photoshop som nån annan använder paint.

Har fått många värdefulla råd av min duktiga PR-kvinna Sara. Affärsplan, säger hon. Affärsplan? sa jag, men fattade sen att det måste man ha. Har börjat peta med det nu. Så svårt! Återkommer om detta.

Hälsningar
Kajsa


Photoshop disasters

En del i detta med att fixa grejer är också att lära sig grejer. Så efter att ha installerat CS5 så börjar nu det hårda arbetet med att lära sig att manövrera detta djävulens påfund. Jag, en inbiten windows-användare, sitter och svär över hur fullkomligt ologiskt och omständigt macOS är. Har hittills lyckats producera detta:


Alltså, det är ju en helt sjuk bild. Makes no sense. Varför går jag och Ida upp för en osynlig trappa? Varför gör Ida scouthälsningen i bakgrunden? Många frågor. (Det tog mig cirka två timmar att skapa detta mästerverk. Väl använd tid?)

Men å andra sidan: om jag lär mig det här så kanske kanske kommer bloggen att få en ny header inom en rimlig framtid. Håll ut!

Projektplan

Skriver på projektplan och funderar samtidigt på var man ska hitta 32 000 spänn (idéer i kommentarerna tack!).

Är det ett tecken på galenskap att tycka att gantt-schema tillverkning i excell är spännande? Så går det när det mest avancerade program man har är ett rutnät.
För vidare nörderi är Henry Gantts Wiki-artickel obligatorisk läsning. Tydligen vurmade han för socialt ansvarstagande i företagsvärlden.


RSS 2.0