There's no such thing as free lunch....

Medlemsavgiften i föreningen är 25 kr för ett år (fram tom december nästa år). Fördelen med att vara medlem är att ni kan påverka hur Tillställningen ska se ut i framtiden samt vad KUF ska ägna sig åt i övrigt. Dessutom har vi alltdid trevliga möten ;). Kontakta oss som sagt!

Föreningens stadgar

Det här med att starta en förening kan ju verka meckigt och svårt. Mycket byråkrati, tänker man först, men det är faktiskt inte så svårt.

Det viktigaste, till att börja med, är att skriva stadgar. Man kan googla sig fram till rätt så bra beskrivningar, men jag tänkte också dela med mig av våra, som en liten vägledning. Så här kan det alltså se ut:


Stadgar för Kulturell Utvecklingsförening (KUF)

§1 | Föreningens namn

Kulturell Utvecklingsförening (KUF)

§2 | Föreningens säte

Föreningen har sitt säte i Stockholm. Postadress: c/o Kajsa Hellsing Rydergård, Bråviksvägen 19, 120 52 ÅRSTA

§3| Verksamhet och målsättning

Föreningen är partipolitiskt och religiöst obunden. Den skall verka för att främja kvinnors kulturskapande. Föreningen ska driva en kulturfestival med övervägande kvinnliga artister. Beslut om övrig verksamhet inom föreningens målsättningsområde fattas av styrelsen.

§4 | Medlemmar

Föreningen är öppen för alla som accepterar föreningens stadgar. För giltigt medlemskap måste medlemsavgift betalas. Årsmötet bestämmer hur stor medlemsavgiften för kommande räkenskapsår skall vara. Om medlemmar bryter mot föreningens målsättning kan dessa uteslutas efter ett styrelsebeslut med minst två tredjedelars majoritet.

§5 | Räkenskaper

Räkenskapsåret avser ett kalenderår. Räkenskaper kontrolleras av en revisor som väljs för kommande räkenskapsår vid årsmötet.

§6 | Årsmöte

Kallelse till årsmöte utgår via e-post senast 7 dagar innan årsmötet. Vid årsmötet fattas beslut genom röstning. Varje närvarande medlem har en röst. Styrelsen kan närsomhelst kalla till extrainsatt årsmöte. Kallelse skickas ut minst 7 dagar i förväg.

§7 | Styrelse

Styrelsen för kommande räkenskapsår väljs vid årsmötet. Styrelsen skall innehålla minst 3 och högst 10 personer.

§8 | Stadgeändring

Förändringar av föreningens stadgar kan ske efter ett majoritetsbeslut vid ordinarie eller extrainsatt årsmöte.

§9 | Föreningens upplösande

Föreningen kan upplösas efter beslut med två tredjedelars majoritet vid årsmöte.


Föreningen KUF

Som sagt: nu är vi officiellt en förening! Organisationsnumret är 802457-6186. Man kan bli medlem också, om man vill. Hör av er till oss på foreningenkuf[at]hotmail.com så fixar vi.

Vill man stödja oss ytterligare - och få en trevlig motprestation från vår sida - så kan man köpa t-shirts med Tillställningen-tryck. Vi har ju skyltat med den på diverse bilder tidigare, men så här ser loggan ut:



Gjord av min kära vän Martin Titus Boguslaw.

Rättning!

Fel adress i tidigare inlägg: www.amsterdamcafe.se ska det vara! Vi rekommenderar verkligen ett besök, både till hemsidan och till det fysiska Galleri Aguéli. I helgen som kommer är det vernissage X 2 med Fredrik Cooney Ahlström och Daniel Karlsson. Mer information finns på hemsidan!

/Kajsa

Älskade Skatteverket!

Idag fick jag ett roligt brev. Från Skatteverket. Så att:

Nu är vi en förening. Officiellt alltså. Med organisationsnummer och hela köret.

Här kan ni också läsa mer om Café Amsterdam/Galleri Aguéli, där Tillställningen kommer att äga rum.

Hej så länge
/Kajsa

RSS 2.0