Karlssons Kluster, med mera.

Tänkte att det kan vara läge att presentera oss som driver festivalen Tillställningen. Vilka är vi, vad har vi gjort tidigare, varför tycker vi att det är så himla viktigt med ett jämställt kulturliv? Såna saker. Är det något speciellt som ni undrar över, eller kanske har ni några önskemål inför Tillställningen? Lämna en kommentar, så svarar vi.

Okej, åter till frågan: Vilka är vi? Vi börjar med Ida Karlsson.

Som tidigare meddelats kommer den suveräna saxofonisten Ida Karlsson att spela på Tillställningen med duon Medi. Ida är även arrangör och ansvarar för kontakten med artisterna - en uppgift som hon skänktes med varm hand med tanke på hennes långa erfarenhet som frilansmusiker.

Ida Karlsson har uppmärksammats för sin skiva Turns i både Metro, City, Lira och OJ. Ikväll gick hon, tillsammans med sin sextett Karlssons Kluster, segrande ur den första deltävlingen i Jazztävlingen 2011, som arrangeras av Föreningen Klassisk Jazz. Ida har tidigare vunnit tävlingen på riksnivå, då med kvartetten Digiti Minimi Band.

En kvinna med många järn i elden alltså. Glömde jag nämna att hon dessutom är utbildad sjukgymnast? (Därav alla kroppsdelsreferenser; Digiti Minimi är (enligt Wikipedia) "en muskel i underarmen som extenderar lillfingret", och Idas företag Myomusica betyder kort och gott muskelmusik. På latin, typ.

Varför Ida tycker att Tillställningen är årets viktigaste festival? Varför vi har valt att bara boka kvinnliga artister? Hur det är att vara frilansande jazzmusiker och dessutom av kvinnligt kön? Det får Ida skriva om själv, när andan faller på.

Allt gott.
/Kajsa


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0