Poesi på skidor och till häst

Man har väntat med spänning på nästa avsitt i serien om KUFs styrelse, tillika Tillställningens arrangörer (det kanske är du som arrangerar nästa år?). Turen kommer till Kajsa. Hon är historiker med särskilt intresse för genusvetenskap och antropologi. Vad viste ni t.ex. om manligt och kvinnligt i friluftsrörelsens barndom? Läs C-uppsatsen ”For men only?” så kommer ni nog att få er nyfikenhet stillad. För lite mer handfasta tips på friluftslivets område nås hon bäst på hästryggen.

Förutom gamla dammiga böcker ägnar sig Kajsa även åt lite mindre gamla och dammiga böcker. Hon har gått två år på Skurups skrivarlinje, var länge med i Pontons redaktion och har hittills riktat in sig mest på lyrik och dramatik. Kajsa vann Radiodoris 2007 med pjäsen Järn. Smakprov från första uppsättningen finns på SR. Hennes verk finns även med i t.ex. Ett lysande namn #5.

Av oss i Tillställningen-crewet är det Kajsa som drar mest i poesi- och genuskunskapstrådarna. Hur ser det ut med jämställdheten inom vildmarkspoesin? Vad inspirerar till att skriva radiodramatik? Vem är Sveriges bästa livepoet? Fråga på bara.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0