8 mars

Håller helt och fullt med Hanna Fahl i att 11% kvinnliga låtskrivare i årets upplaga av melodifestivalen är skrattretande lågt. Inte för att kvinnors kulturskapande nödvändigtvis är annorlunda. Inte för att det kanske ens är meningsfullt att prata om kvinnligt kulturskapande. Utan för att en stor del (mer än hälften) av Sveriges befolkning definierar sig som kvinnor. Om vi snabbt förkastar argumentet att de personer som definierar sig som män skulle vara bättre på att skriva musik kvarstår bara en djup ojämnlikhet, en orättvisa!

Vem ska lastas. Som med den mesta särbehandling, diskriminering och snedfördelning ligger troligen förklaringarna på flera plan. En möjlig förklaring kan ligga i vad som uppfattas som möjligt av unga kvinnliga konstutövare. Vilka dörrar ser de som öppna, vilka står på glänt och vilka är stängda. Med Tillställningen vill vi öppna portarna på vid gavel både för den som vill inspireras och få förebilder och för den som vill ta ett steg vidare i sin utveckling som konstutövare. Tillställningen vill ge unga kvinnliga musiker och poeter möjligheten att framföra sina verk. Samtidigt vill erbjuda förebilder och inspiration för den som kanske funderar på att ta ett steg ut i eget kulturskapande.

Vill ni vara en del av detta? Och samtidigt få er lite högkvalitativ kultur till livs? Kom till café Aguèli den 16:e April!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0